Na 3 maanden radiostilte vanwege het Coronavirus, hebben we vandaag weer live vergaderd met de AMOS leerlingenraad.  Onder de deskundige leiding van dagvoorzitter Abdulrafay, hebben een hele hoop onderwerpen de revue gepasseerd. Hieronder een klein verslag:

We hebben het gehad over 100% veiligheid op onze scholen en ons voorstel dat inmiddels door AMOS is aangenomen. Hierin staat dat elke AMOS school in 20/21 een eigen leerlingenraad moet hebben, 100% veiligheid vast op hun agenda moet staan, alle leerlingen weten wie de anti-pestcoordinator van hun school is en dat wij met alle AMOS scholen meedoen met de landelijke week tegen pesten die van 21 t/m 25 september wordt gehouden. Van de werkgroep Identiteit hebben we gehoord dat zij op ons verzoek een onderzoek hebben gedaan naar het laagdrempelig melden van pesten op onze scholen. Hiervoor hebben ze een formulier ontwikkeld dat we midden volgend jaar op de scholen gaan introduceren.

We hebben het ook gehad over het onderwijs op afstand van de afgelopen tijd. Het is duidelijk dat onze raadsleden veel liever op school zitten dan thuis via de computer onderwijs volgen. Op school wordt nu eenmaal beter uitgelegd en zie je je vrienden en vriendinnen. Thuis werken is saai. Wel wordt als voordeel aangegeven dat je op je eigen tempo kan werken. Het onderwijs op afstand krijgt dan ook 3 sterren echter de inzet van de juffen en meesters krijgt 4 sterren.  De raadsleden geven aan de instructiefilmpjes van de juffen en meesters wel te willen behouden. Ook de dag/weektaak wordt erg gewaardeerd: je mag dan immers kiezen waar je mee start en dat voelt fijn!

Onze film voor meer superjuffen en -meesters is super goed geworden. Ook wordt deze momenteel flink gekeken en gedeeld. De teller staat boven de 1700!! Van AMOS HRM hoorden wij dat AMOS gelukkig geen noodplan in werking hoeft te stellen omdat het verwacht alle vacatures te kunnen opvullen met goede meesters en juffen. Ook begrepen we van onze bestuurder Lex Polman dat hij onze oproep voor meer geld voor Amsterdamse leerkrachten aan onderwijsminister Slob en wethouder Moorman heeft overgebracht! En wat blijkt, de komende vier jaar krijgen alle Amsterdamse basisschoolleraren een ‘grote steden bonus’. Dat betekent dat leraren in Amsterdam extra salaris krijgen. Minister Slob wilt namelijk – net als wij – dat alle kinderen goed onderwijs blijven krijgen. Super goed!

Daarnaast is er besloten door de raad het huidige werkprogramma eerst af te maken voordat we nieuwe items (bijv. duurzaamheid) gaan toevoegen. Dit betekent dat we volgend jaar blijven werken aan onderwijs van de toekomst, onze wens voor grotere en groenere schoolpleinen en 100% veiligheid.  Onze zoektocht naar superjuffen en -meesters in Amsterdam gaan we van onze agenda afhalen. Maar wees gerust, onze film blijft bestaan!

In de middag hebben ons eigen leerling statuut ondertekend! Het betekent dat wij nu officieel mee mogen én moeten denken over AMOS zaken die ons – als leerlingenraad – aangaan. Een grote stap vooruit in het echt serieus nemen van leerlingen. Super goed van het bestuur van AMOS! Ook hebben we meegedacht over het profiel van de opvolger van Lex, onze nieuwe bestuurder. We hopen ook een rol in de werving te mogen gaan spelen.

Op het eind van de intensieve dag hebben we afscheid genomen van onze groep 8 raadsleden. Zij hebben allemaal een mooi certificaat gekregen voor hun inzet van de afgelopen tijd. Zij gaan ervoor zorgen dat een ander raadslid op hun school hun plekje gaat innemen in de AMOS leerlingenraad. Om onze successen te vieren, heeft onze begeleider (meester Michiel) hierna op overheerlijke tompoucen getrakteerd. Dat was nog eens een mooie afsluiter!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

 

 

 

 

Onze 4e dag op Nautilus Flevohof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.