Onze 5e dag op de Vijf Sterren

Vandaag kwam de AMOS leerlingenraad voor het eerst dit schooljaar bijeen op de Vijf Sterren, een AMOS school in Amsterdam Noord. Dit jaar telt de leerlingenraad 29 leerlingen van de 29 verschillende AMOS scholen, waarvan de helft nieuw en de helft ook al vorig jaar in de leerlingenraad zat. Spannend altijd, zo’n 1e moment…vooral voor de nieuwe raadsleden. Hoogste tijd dus voor het kennismakingsspel waarin de raadsleden elkaar naar ieders talenten moesten vragen. Hierna hebben wij samen met meester Michiel ons jaarprogramma doorgenomen. Dit was werken onder hoogspanning, want een half uur later moest dit programma al gepresenteerd worden aan de AMOS directeuren. De presentatie ging gelukkig heel goed! Weer boven in ons lokaal hebben we – onder leiding van dagvoorzitter Khadija (die dit overigens heel goed deed) – onze eigen regels opgesteld en een digitale quiz op de I-Pads gespeeld over ons eigen AMOS reglement. Nagenoeg alle vragen werden door de teams goed beantwoord. Grote klasse! Toen werd het hoog tijd voor ons 1espeerpunt: 100% veiligheid. Onder leiding van juf Andrea werd er “over de streep” gespeeld waarin vragen werden gesteld over de eigen leerlingenraad, of veiligheid een vast agendapunt is, of de school een anti-pest coördinator heeft en meedoet met de landelijke week tegen pesten. Na dit spel was het hoogste tijd voor de lunch, waarna onze AMOS bestuurders Arie en Toon aanschoven voor onze waslijst met vragen. Na de invulling van de landelijke week tegen pesten, hebben we kort teruggeblikt op deze eerste super productieve en fijne dag. De raadsleden waren allemaal super tevreden en gaven de dag een cijfer van een 9,5!

Deze diashow vereist JavaScript.

Onze 5e dag op de Vijf Sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.