Vanochtend hebben we weer een drukke dag op de Atlantis gehad. Nadat we welkom zijn geheten door Mina en Lala, hebben in het kader van 100% veiligheid onze acties in de “week tegen pesten” geëvalueerd.  Gelukkig is er op de meeste AMOS scholen voldoende aandacht aan besteed door klassengesprekken, posters, filmpjes, foto’s, anti-pestcolleges en klassengesprekken. Enkele foto’s zijn ook op deze website te zien onder het bericht “ Nationale week tegen het pesten”.  Toch zijn helaas nog niet alle AMOS scholen aangehaakt. Dit kan volgend jaar dus beter. In de komende vergaderingen gaan we een plan van aanpak maken om volgend jaar alle scholen te laten aanhaken. Ook hebben het gehad over ons initiatief “de anti-pest knop” die op een aantal scholen wordt getest en hopelijk volgend jaar op alle AMOS scholen kan worden geïnstalleerd.

Hierna hebben we vervolgens gekeken hoe het digitale onderwijs in deze corona op onze scholen beter kan. Op basis van een aantal vragen, hebben wij adviezen opgesteld die wij aan elkaar hebben gepresenteerd. Wat denk je bijvoorbeeld van een digitaal diploma voor alle juffen en meesters? Of het advies om juist niet alles digitaal te doen, omdat dit je hierbij niet of nauwelijks leert van je fouten.

Derde onderdeel van de dag was het onderwijs van de toekomst. In groepen hebben we meegedacht over het (toekomst) onderwijs op de Rivieren en over de stellingen “school is geen school” en “ iedereen is leerkracht” . Zie de flaps hieronder.

Deze diashow vereist JavaScript.

Tenslotte hebben we in ons gesprek met de AMOS bestuurder stilgestaan bij onze top 5 van schoolpleinen die vergroend moeten worden, de nieuwe tweede bestuurder van AMOS Jonne Gaemers, het lerarentekort in de stad en onze uitnodiging aan minister Slob.

Met dank aan onze gasten Arie van Loon, Vera Weeber, meester Arno, juf Corina en natuurlijk onze begeleiders juf Andrea en meester Michiel.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Onze 6e dag op de Atlantis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.