“Zorg in de komende tijd voor extra bijles op school voor alle leerlingen die het nodig hebben om vertragingen in te lopen”; dat was de belangrijkste boodschap van de AMOS raadsleden afgelopen donderdag aan Marjolein Moorman en Arie Slob in hun digitale gesprekken over de lock-down. Alle raadsleden geven aan het heel fijn te vinden weer terug naar school te mogen gaan; “op school leer je nu eenmaal veel beter dan achter een computer en …je ziet je vrienden/vriendinnen.” Sommige kinderen gaven wel aan bezorgd te zijn over hun veiligheid. Zowel Moorman en Slob benadrukten dat zij er alles – samen met de scholen – aan te doen dat geen enkele leerling zich zorgen hoeft te maken om terug naar school te gaan. Mooi was te horen dat veel van onze raadsleden tevreden waren met het onderwijs-op-stand. Dit beviel best wel en smaakt naar meer….Vooral die instructiefilmpjes zijn super handig: je kan ze bekijken wanneer je maar wil. Wel waren er ook aandachtspunten, zoals. het gedrag van medeleerlingen in een online sessie met de docent.

Marjolein Moorman gaf aan zich in de komende periode in te gaan zetten dat kinderen die een leerachterstand hebben opgelopen, deze ook kunnen inhalen. Zij noemt leerachterstanden liever leervertragingen: deze kan je nl. met de juiste hulp weer inlopen! Juist deze wethouder pleit voor extra leertijd voor kinderen die dit nodig hebben en dat is precies wat nodig is.  Zij komt op 8 april as. naar de AMOS leerlingenraad toe om met hen over kansengelijkheid en 100% veiligheid te spreken. Arie Slob gaf aan dat hij zeer gelukkig was dat de basisscholen maandag 8 februari weer opengaan. Als antwoord op een vraag van een raadslid wat zijn moeilijkste beslissingen van het afgelopen jaar waren, noemde hij het 2x sluiten van de scholen en schrappen van het eindexamen afgelopen jaar. Hij hoopt dan ook snel weer goed nieuws aan de middelbare scholieren te kunnen geven. Hij was erg blij te horen dat de groep 8 leerlingen in Amsterdam op school zijn blijven doorleren, maar gaf aan dat dit helaas niet de situatie in het hele land was. Op de vraag wat hij gaat doen om te zorgen dat de scholen niet nog een keertje dichtgaan, zei hij ” duimen (en bidden) dat de derde coronagolf mee gaat vallen.”

Zorg voor extra bijles op school om vertraging in te lopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.