Tijdens onze digitale vergadering van 8 april heeft de werkgroep  “Burgerschap, veiligheid en identiteit” haar steun uitgesproken voor het uitrollen van de anti-pestknop op alle AMOS scholen. Vorig schooljaar heeft de leerlingenraad hiervoor een voorstel gedaan binnen AMOS, dat door de werkgroep verder is uitgewerkt.

Hoe gaat het werken? Mocht iemand op jouw school worden gepest, dan meld je direct dit bij je eigen leerkracht van de school.  Wordt het niet opgelost? Dan kan je dit digitaal melden via een speciale knop/formulier op je inlogscherm van hun computer of i-pad. Dit formulier komt dan automatisch bij de anti-pestcoordinator van je school terecht die samen met jouw leerkracht kan gaan zorgen dat het pesten stopt.

De meldknop is de afgelopen maanden met succes uitgetest op 5 AMOS scholen. In de komende maanden gaat de werkgroep ervoor zorgen dat de knop voor alle 7000 leerlingen in schooljaar 2021/2022 beschikbaar komt.

Meldknop tegen pesten krijgt groen licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.