In deze week tegen het pesten, is op de 29 AMOS scholen in Amsterdam de melknop tegen pesten geïntroduceerd.  Het was al langer een grote wens van de AMOS leerlingenraad.  De meldknop past helemaal in de ambitie van de Amsterdamse scholenstichting om naar 100% veiligheid op hun scholen te streven.

Heleen van Heemskerck is de anti-pest coördinator van de Amsterdamse Visserschool, een AMOS school voor tweetalig onderwijs. Zij is de afgelopen weken de klassen in geweest om de bovenbouwleerlingen uit te leggen wat je doet als je gepest wordt op school, wanneer je op de knop drukt (of QR code) scant en wat er dan gebeurt. “Kinderen vonden het heel fijn om te weten dat als er gepest wordt op school en je bent al bij je meester/juf geweest en het blijft toch doorgaan, je het nu kan melden bij de anti-pest coördinator die binnen een week gegarandeerd actie onderneemt.” Enkele AMOS scholen werken al tot volle tevredenheid met de knop. Van Heemskerk: ” Heel mooi dat de AMOS leerlingenraad ervoor heeft gezorgd dat dit nu binnen de hele stichting gaat gebeuren”.

Michiel Bootz, oud AMOS leerlingenraad-begeleider, is dan ook super trots op de leden van de AMOS leerlingenraad die de afgelopen jaar 1,5 jaar ervoor hebben gezorgd dat deze knop er echt is gekomen. “We hebben er echt voor moeten werken binnen AMOS waar iedereen natuurlijk een mening over zo’n knop heeft. Het vroeg om een hoop geduld en doorzettingsvermogen van de raadsleden. Gelukkig konden ze hierbij op de steun van vele AMOS collega’s rekenen. Maar nu mogen ze echt trots zijn dat de knop een feit is.”  Er is binnen de Amsterdamse stichting door de anti-pest coördinatoren afgesproken om geregeld de ervaringen met de pestmeldknop te delen en evalueren.

AMOS pestmeldknop een feit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.