De AMOS leerlingenraad wil dat elke Amsterdamse leerling een bevoegde juf of meester voor de klas heeft. Momenteel is dit helaas niet het geval. Vaak betekent dit dat de kwaliteit van het onderwijs minder is, dat er meer incidenten gebeuren, meer verschillende gezichten voor 1 klas komen, dat er soms klassen verdeeld en/of naar huis gestuurd worden. Ook worden er minder goede (lees helaas vaak: slechte en dure)  mensen ingehuurd om maar “iemand”  voor de klas te hebben. De AMOS leerlingenraad vindt dit niet kunnen.
Hiervoor pleit de leerlingenraad dat het ministerie meer geld geeft aan alle juffen en meesters die in Amsterdam werken. Tenslotte is het levensonderhoud in Amsterdam flink duurder dan in andere steden of dorpen in Nederland. Toch krijgen de leerkrachten evenveel betaald. Hierdoor komen er minder leerkrachten naar Amsterdam. Ook moet de gemeente voorrang geven aan alle meesters/juffen voor een huis in Amsterdam zodat ze ook in de stad kunnen gaan wonen.  De AMOS leerlingenraad zal haar wens aan het AMOS bestuur, de wethouder en de minister van onderwijs kenbaar gaan maken.
Verder wil de AMOS leerlingenraad dat juffen en meesters buiten Amsterdam gaan inzien hoe cool het is om op een van de 277 scholen in Amsterdam les te mogen geven. Dit geldt zeker op 1 van de 29 AMOS scholen. Hiervoor gaan ze een promotiefilm maken die in de 1e helft van 2020 te zien zal zijn.